• Týždeň boja proti drogám

    Týždeň boja proti drogám

    Každoročne pripadá Európsky týždeň boja proti drogám na tretí novembrový týždeň.   Jeho zámerom je zdôrazniť význam prevencie v boji proti zneužívaniu drog a zároveň zvýšenie povedomia o legálnych a nelegálnych drogách. Naša škola spolupracuje s OO PZ v Leviciach oddelenie prevencie už niekoľko rokov. V rámci tejto spolupráce k nám zavítali tento rok aj v sprievode kynológa a vycvičeného psa. Predviedli nám prácu psa pri vyhľadávaní  zakázaných látok a edukovali žiakov o efektívnom trávení voľného času,  škodlivosti fajčenia a užívania návykových látok.

  • Návšteva Mestského úradu v Leviciach

    Návšteva Mestského úradu v Leviciach

    Akcia - návšteva žiakov a pedagógov zo IV. A triedy MsÚ v Leviciach bola organizovaná v spolupráci s viceprimátorom Mgr. Petrom Benčekom dňa 27.11.2023. Na začiatku oboznámil žiakov s plánom návštevy na MsÚ, osobne im  predstavil pána primátora mesta Levice RNDr. Jána Krtíka, ktorý ich milo privítal. Následne informoval  žiakov o činnosti jednotlivých oddelení MsÚ a  žiaci mali možnosť obzrieť si priestory MsÚ. Ako pozornosť od pána viceprimátora si odniesli  drobné darčeky, ktorým sa veľmi potešili.

  • Turnaj pre Červené stužky - boccia

    Turnaj  pre Červené stužky - boccia

    Žiaci Spojenej školy internátnej v Leviciach sa dňa 23.11.2023 zúčastnili Turnaja pre Červené stužky kampane Červené stužky 2023. Turnaj  bol venovaný hre Boccia.  V mesiaci november sme uskutočnili triedne kolá. Víťazi triednych kôl v dvoch kategóriách - chlapci a dievčatá sa potom zúčastnili školského kola. Celý turnaj sa niesol v duchu kampane Červené stužky 2023- boja proti AIDS.

  • November v V.AU

    November v V.AU

    Mesiac november bol v našej triede plný zaujímavých aktívit. Lackova maminka nám doniesla tekvicu a my sme si z nej vyrobili Mimoňa, ktorý nám teraz zdobí vchod do školy. November sa u nás niesol aj v znamení osláv. Spoločne sme si „upiekli“ nepečenú piškótovú tortu a oslávili sme Hankine a Lackove narodeniny a Simonkine a Renkove meniny. Zapojili sme sa aj do aktivít v rámci čitateľskej gramotnosti, ktoré boli venované rozprávke Išlo vajce na vandrovku. Vypočuli sme si rozprávku, spoločne si ju aj prečítali a potom sme sa pustili do vypracovávania pracovných listov. Už sa tešíme, čo prinesie mesiac december.

  • III.B a II.C v soľnej jaskyni

    III.B a II.C v soľnej jaskyni

    Už ste niekedy skúšali soľnú terapiu? Existuje niekoľko dôvodov, prečo si vychutnať jej výhody. Jedným z najlepších jej zdravotných prínosov je voľné dýchanie bez upchatého nosa. Soľ má antiseptické a protizápalové vlastnosti. Pobyt v soľnej jaskyni je 100% prírodná, bezpečná, bezlieková a navyše príjemná terapia, ktorá poskytuje dlhodobú úľavu. Procedúra trvá 45 minút. Neváhajte a choďte to vyskúšať 😊 My chodíme pravidelne a veľmi si to užívame.

  • Halloween s I.B, II.B a III.B

    Halloween s I.B, II.B  a III.B

    Pred jesennými prázdninami bolo na našej škole strašidelne. Ožili kostlivci, strigy, mačičky a všakovaké strašidlá. Napriek tomu sa školou ozýval smiech, zábava radosť, hudba a aj tanec. Žiaci najskôr predstavili svoje masky a následne sa pustili do riešenia  halloweenskych hlavolamov, aktivít, súťaží - športových aj vedomostných. Dostali aj halloweensku odmenu, ktorej sa veľmi potešili.

  • Výroba záložiek a pozdravov pre starých rodičov

    Výroba záložiek a pozdravov pre starých rodičov

    V rámci čitateľskej gramotnosti sa žiaci našej školy zapojili do 14. ročníka česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy, ktorého tohtoročnou témou bol „Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov“. Výsledky práce žiakov boli rôznorodé, kreatívne a originálne. Nezabudli sme aj na našich najstarších členov rodiny – babku, dedka. Žiaci im vytvorili rôznorodé pozdravy, poďakovania, aby vedeli, že sú vďační a šťastní, že ich majú.

  • Enviro výzva – Vyber si jablko

    Enviro výzva – Vyber si jablko

    V mesiaci október sme sa zapojili do enviro výzvy s názvom „Vyber si jablko“. Našou úlohou bolo si vybrať jabĺčko, zistiť o ňom základné informácie  a odfotiť sa sním. My sme to spojili aj s dňom jablka, kedy sme celý deň  mali „jabĺčkový“. Riešili sme jabĺčkové príklady, čítali sme o jabĺčku, modelovali sme, kreslili a pravdaže aj ochutnali rôzne druhy jabĺk.

  • III.B v októbri

    III.B v októbri

    Žiaci nelenili – pracovali, tvorili, učili sa, maľovali, ale aj sa zabávali. V mesiaci október absolvovali návštevy v  soľnej jaskyni, oslávili Valentínkine meniny, zúčastnili sa divadielka v  knižnici, tvorili záložky, pozdravy pre dedka a babku. V rámci týždňa zdravej výživy sa zúčastnili prednášky o správnom stravovaní a  urobili  si aj mrkvovo-jablkový šalát, na ktorom si pochutnali. Zapojili sa aj do enviro-projektu o jabĺčku, výtvarnej súťaže s názvom „Červené stužky“ a na konci mesiaca sa zabavili na Halloweene.

  • Jeseň v III.AU

    Jeseň v III.AU

    Mesiac október bol pre nás veľmi tvorivý. Keďže je mesiacom úcty k starším, vyrobili sme pre starých rodičov pozdravy s pripnutým čajíkom. Týždeň zdravej výživy sme si pripomenuli ochutnávkou ovocia a zeleniny aj so zaviazanými očami. Modelovali sme ovocie, zeleninu z plastelíny, z papiera sme nalepili strašiakov a jesenné stromy. Farebné jesenné listy sme lepili na lepiacu pásku a vytvorili sme tak krásne obrázky, ktoré zdobia náš balkón. Pre deti z II.AU a V.AU u nás na Požiarnickej ulici sme nacvičili a vystúpili s divadielkom „O repe“. Rozprávka bola klasická. Vystúpili: dedko, babka, vnučka, psíček, mačička a myška. Ako všetky rozprávky, tak aj táto mala šťastný koniec.

  • Október v I. A triede

    Október v  I. A triede

    Október bol plný pestrých aktivít, ktoré sme pre deti pripravili. Všetci žiaci sa už adaptovali na školské prostredie a usilovne sa venovali učeniu. Osvojili si množstvo nových poznatkov a  darí sa im veľmi dobre.  V tomto mesiaci sme navštívili Tekovskú knižnicu, kde pre nás pani knihovníčky pripravili dramatizáciu rozprávky o Kremienkovi a Chocholúšikovi a deti si vypožičali zaujímavé knižky. Keďže jeseň je už v plnom prúde, je dôležité posilňovať imunitu a predchádzať chorobám. Navštívila nás pracovníčka RÚVZ v Leviciach, ktorá deťom pútavou interaktívnou formou pripomenula dôležitosť správneho stravovania a zdravého životného štýlu. V duchu hesla: „V zdravom tele zdravý duch“ sme po prvýkrát v tomto školskom roku zavítali na Levickú krytú plaváreň, kde sme sa venovali obľúbeným pohybovým hrám vo vode. Posledný deň pred odchodom na jesenné prázdniny sme oslávili Halloween a vystrojení v „strašidelných“ maskách sme sa zabavili na diskotéke.  Tohtoročný október  sa niesol v znamení krásneho počasia a pravidelným pobytom vonku sme deťom dopriali dostatok slnečných lúčov babieho leta. Ani sme sa nenazdali a uplynuli dva mesiace školského roka. Spoločne sa tešíme na všetko nové, čo nás v škole čaká.

     

     

  • Pomáhame našim žiakom....

    Pomáhame našim žiakom....

    Špeciálny a jediný kompletný softvér v slovenčine s hlasovým výstupom, ktorý obsahuje aj interaktívne učenie, využívame už aj v našej škole.  Vďaka Nadácii Pontis, spoločnosti SK-NIC a spoločnosti Adros s.r.o  sme mohli tento softvér zakúpiť aj pre našich pedagógov a žiakov. Programom chceme pomôcť našim žiakom komunikovať s okolím. Žiaci, ktorí nehovoria, alebo hovoria s ťažkosťami, môžu používať obrázky pre výber slov a viet, ktoré chcú oznámiť svojmu okoliu. Pre komunikáciu pomocou obrázkov sú určené zväzky mriežok, ktoré obsahujú veľkú slovnú zásobu a sú pripravené k okamžitej komunikácií. Program umožňuje vytvárať komunikačné tabuľky, ktoré sú vytvárané „na mieru“ pre žiaka. Tabuľky môžeme meniť, alebo vytvárať úplne nové, podľa potrieb našich žiakov. Pedagogickí a odborní zamestnanci sa zúčastnili školenia od spoločnosti Adros s.r.o, na ktorom sa zoznámili s programom a možnosťami jeho využitia vo výchovno-vzdelávacom procese. Následne na to,  v októbri prebehlo vzdelávanie koordinátora AAK (náhradná komunikácia), na ktorom sa naučili v programe vytvárať komunikačné tabuľky, ktoré budú využívať na jednotlivých vyučovacích hodinách.

  • Výtvarná súťaž „Červené stužky“

    Výtvarná súťaž „Červené stužky“

    Koncom októbra sa uskutočnilo školské kolo výtvarnej súťaže „Červené stužky“. Súťaž je určená pre žiakov špeciálnych škôl v rámci 17. ročníka celoslovenskej kampane, ktorá je venovaná boju proti AIDS. Červená stužka je celosvetovým symbolom tohto boja a prejavom solidarity  s ľuďmi, ktorí ňou trpia.

    Do školského kola sa zapojil veľký počet našich žiakov, ktorí vytvorili nápadité výtvarné dielka k tejto téme. Použili rôzne výtvarné techniky, zapojili fantáziu a kreativitu. Podľa podmienok súťaže mohli do celoslovenského kola postúpiť len tri práce z každej školy. Výber bol ťažký, keďže sa zozbieralo 15 krásnych výtvarných prác. Do celonárodného kola postúpili práce týchto žiakov: Vojtech Šarkőzi  /V.A/, Patrik Szabo /III. A/ a Samuel Zemančík /I.A/.

    Postupujúcim prácam a ich autorom držíme palce v celoslovenskom kole. Všetkým zúčastneným žiakom a ich pedagógom patrí veľké poďakovanie za záujem, aktivitu a tvorivosť. Výsledky celonárodného kola budú zverejnené 1. decembra – vo Svetový deň boja proti AIDS.

  • Rómska paleta 2023 – vyhodnotenie

    Rómska paleta 2023 – vyhodnotenie

    V októbri boli zverejnené výsledky celoslovenského kola výtvarnej súťaže Rómska paleta 2023. Súťaž je určené pre rómske deti a jej cieľom je rozvíjať ich fantáziu, talent a tvorivosť. Téma tohtoročného 12. ročníka súťaže bola : „Za siedmimi horami...“. Téma široká a bohatá – žiaci mohli stvárniť príbehy z obľúbených rozprávok, vymyslených snov alebo tajných želaní. Aj žiaci našej školy sa zapojili do súťaže a v celoslovenskom finále  dosiahli veľký úspech. V kategórii do 11 rokov v silnej konkurencii 324 prác boli ocenení až dvaja naši žiaci – Eduard Stojka z I.A triedy získal diplom a Vivien Víghová z II. A triedy získala čestné uznanie. Oceneným žiakom zablahoželal a odmeny odovzdal riaditeľ našej školy pán Mgr. Ján Regász.

    Našim úspešným žiakom a ich pedagógom srdečne blahoželáme k dosiahnutému úspechu. Ďakujeme za reprezentáciu našej školy a želáme veľa tvorivosti v ďalších súťažiach.

  • Návšteva v DSS Fénix

    Návšteva v DSS Fénix

    Mesiac október je už tradične venovaný našim seniorom. Nesie sa v znamení úcty, lásky a pozornosti k ľuďom v zrelom veku. Je oslavou múdrosti a životných skúseností.

    Na starkých, ktorí žijú v DSS Fénix v Leviciach, nezabudli ani deti z našej školy. So súborom Theatro Hora, ktorý pôsobí na našej škole, ich navštívili s krásnym hudobno-tanečným pásmom, ktoré pre nich nacvičili. Program sa obyvateľom a zamestnancom Fénixu veľmi páčil a odmenili našich šikovných spevákov a tanečníkov búrlivým potleskom. Deti odovzdali starkým darčeky, ktoré pre nich vytvorili žiaci našej školy. Bolo to veľmi príjemné stretnutie - plné krásnych emócií, ktoré sa zrkadlili na tvárach detí aj dospelých. Deti dostali za svoje vystúpenie aj sladkú odmenu. No najväčšou odmenou bol šťastný úsmev seniorov.

    Odchádzali sme domov s hrejivým pocitom, že sme potešili obyvateľov DSS Fénix a dali im najavo svoju lásku a náklonnosť. Tešíme sa na ďalšiu návštevu u nich.

  • Vyhodnotenie projektu Poď inou cestou

    Vyhodnotenie projektu Poď inou cestou

    Ďalší úspešný projekt je na konci....Vďaka Nadácii Pontis a spoločnosti SK-NIC sme mohli zakúpiť špeciálny komunikačný program Grid3, pútavé interaktívne programy Silcom Multimedia, výučbovú sadu Numicon, svetelné tabuľky a notebook s tlačiarňou. Nemôžeme zabudnúť na dve školenia, ktoré absolvovali naši pedagogickí a odborní zamestnanci od občianskeho združenia 3lobit.  Projekt Poď inou cestou prispel k zlepšeniu motivácie k učeniu, k skvalitneniu komunikácie a k redukcii problémového správania. Naši žiaci často zlyhávajú v schopnosti zovšeobecňovania, preto je dôležité využívať viditeľné, vizualizované symboly, ktoré sa nerozptýlia vo vzduchu tak rýchlo ako slovo, ale zároveň nezanedbať hovorenú reč a neustále ju rozvíjať s pomocou programu Grid 3. Prvé pozitívne výsledky vidíme pri komunikácii, vnímaní vyučovacieho procesu a spracovávaní podnetov. Termínom december 2023 náš projekt neskončí. Práve naopak....výchovno-vzdelávací proces chceme obohacovať aj naďalej. Vidíme možnosť dlhodobo pôsobiť na porozumenie reči, rozvíjanie aktívnej alebo aspoň pasívnej slovnej zásoby. BUDEME RADI KEĎ UČENIE SAMÉ SA STANE MOTIVÁCIOU K ĎALŠIEMU UČENIU.

  • Vyhodnotenie projektu Nadácie SPP – Opora 2023

    Vyhodnotenie projektu Nadácie SPP – Opora 2023

    Ani sme sa nenazdali a náš projekt je na konci. Pomocou zakúpených špeciálnych pomôcok do našej relaxačnej miestnosti sme mohli cielene podporovať vestibulárny, proprioceptívny a taktilný systém nášho žiaka Tomáška. Cielená podpora a poskytovanie zmyslových vstupov prostredníctvom zmysluplných aktivít, ktoré sme realizovali v relaxačnej miestnosti, telocvični a v triede napomohla k zlepšeniu schopnosti spracovať senzorické informácie Tomáška – čo má pozitívny vplyv nielen na učenie, ale aj na správanie. Pomáhali sme mu tak, aby bol lepšie pripravený na osvojenie si motorických zručností, vzdelávacích schopností a vhodného správania. Pri senzorických aktivitách nešlo ani tak o to, naučiť Tomáška danú aktivitu alebo konkrétnu motorickú zručnosť, ale pomôcť mu lepšie fungovať po stránke fyzickej, emocionálnej a vzdelávacej. Zakúpenými pomôckami sme mohli cielene podporovať a rozvíjať zrakové, sluchové a hmatové vnímanie, rovnováhu a vnímanie tela. V projekte chceme pokračovať aj v budúcnosti. Naši žiaci sa rýchlo unavia, majú problém v koncentrácií a tenacite, často sú nespokojní. Správne nastavenou senzorickou integráciou chceme umožniť aj ostatným žiakom našej školy lepšie fungovať v prostredí triedy a pri činnostiach, kde sú na nich kladené požiadavky. Našou snahy je zlepšiť kvalitu života našich žiakov, ich rodín a blízkych.

  • Október v V.AU

    Október v V.AU

    Prvý októbrový týždeň sa v našej triede niesol v znamení ovocia a zeleniny. Urobili sme si malú ochutnávku ovocia, zahrali sme si čuchové pexeso, skladali sme drevené ovocie. Porozprávali sme si, aké je ovocie a zelenina dôležitá pre naše zdravie. Nezabudli sme ani na našich starých rodičov – pomocou plastelíny a pracovných listov sme si rozcvičili ručičky a vyrobili kravatu pre starého otca a náhrdelník pre starú mamu. Spoločne sme vyrobili aj krásne pozdravy pre našich starých rodičov. Hanka, Renko, Lacko a Števko sa zapojili do výtvarnej súťaže Červené stužky a projektu záložka spája školy.

  • Ochrana človeka a prírody

    Ochrana človeka a prírody

    Aj naša trieda III.AU z Požiarnickej ulice sa zapojila do akcie vychádzkou na Levickú Kalváriu. Počas prechádzky sme si zopakovali dopravné značky, prešli sme niekoľkými križovatkami, aj cez nový náučný chodník. Videli sme hmyzodomček , pozbierali sme odpad do vreca. Za odmenu sme si na lavičke zjedli zdravú desiatu- jabĺčka a tešili sa z krásneho výhľadu. Cestou do školy sme si pozreli Levický hrad.

  • Kreatívna stavebnica pre deti z I. A triedy

    Kreatívna stavebnica pre deti z I. A triedy

    Žiakov z I. A triedy potešila v týchto dňoch nová stavebnica Magna-Tiles. Tento darček sponzorsky venoval našim deťom pán Ing. Milan Mókuš, PhD. z Levíc, ktorý túto skvelú stavebnicu zakúpil.

    Úžasná  magnetická stavebná súprava prináša pre deti nápaditú a kreatívnu zábavu. Rozvíja priestorovú predstavivosť,  jemnú motoriku a deti si osvojujú základné zručnosti. Poskytuje priestor fantázii a možnosť vymýšľať stále nové varianty a rozmanité stavby. Okrem voľnočasového využitia a zábavy je aj výbornou učebnou pomôckou. Pomáha rozvíjať matematické, prírodovedné, priestorové a hmatové schopnosti. Podporuje deti v tímovej práci a v  schopnosti riešiť problémy. Stavebné dieliky sú pre deti úplne bezpečné a bez obsahu škodlivých látok. Sú dostatočne odolné a prispôsobené hre vo vnútri aj vonku.

    Výhodou stavebnice je aj to, že je kompatibilná so všetkými súpravami Magna-Tiles. Jednotlivé stavebnice sa môžu navzájom kombinovať a postupne dokupovať.

    Z novej stavebnice majú všetky deti veľkú radosť a hneď ju aj s potešením vyskúšali. V mene všetkých detí ďakujeme pánovi Ing. Milanovi Mókušovi, PhD. za jeho štedrosť a podporu.

strana:

Kontakt

  • Spojená škola internátna, Z. Nejedlého 41, Levice s organizačnými zložkami ŠZŠ s MŠ internátna, Z. Nejedlého 41, Levice, ZŠ s MŠ pri ZZ, Ul. 29.augusta 1, Levice a Praktická škola
    Z. Nejedlého 41, 934 01 Levice
  • ekonomické oddelenie : 036/ 631 20 72

    riaditeľ, zástupkyne, tajomníčka školy : 036/ 622 66 20


    Ul. 29.augusta: 036/631 56 02

    Požiarnicka ul.: 036/622 45 32


    Email školy: ssilevice@skolalevice.sk

Mapa