• Január v V.AU

    Január v V.AU

    Mesiac január sa v našej triede niesol v znamení ovocia a rozprávky Tri prasiatka. Táto známa rozprávka bola hlavnou témou čitateľskej gramotnosti v mesiaci január. Prečítali sme si rozprávku, pozreli sme si pesničky, nakreslili krásny obrázok a vyrobili maľované čítanie.  V rámci „Týždňa ovocia“ sme si porozprávali o ovocí – aké ovocie poznáme, aké máme najradšej a  prečo je pre nás také dôležité. Zahrali sme si čuchové pexeso, hru „Ja mám, kto má“, prekrajovali sme makety ovocia.

    Žiaci sa každé ráno tešia aj na naše rozcvičky v rámci predmetu RKSaSZ – riešime jednoduché jednosmerovky, lúštime šifrovačky, píšeme názvy lesných zvieratiek a určujeme počet slabík v slove a určujeme prvú hlásku v slove. Už sa tešíme, čo nám prinesie mesiac február. 

  • I. A v kníhkupectve Martinus

    I. A v kníhkupectve Martinus

    Zimné počasie je ako stvorené na príjemné chvíle strávené s knižkou. So žiakmi I. A triedy sme v januári navštívili novootvorenú predajňu kníhkupectva Martinus, ktorá sídli v krásnych nových priestoroch obchodného domu Leo v centre nášho mesta.

    Kníhkupectvo zaujme už na prvý pohľad príťažlivým knižným výkladom a vstupom priamo z pešej zóny. Vo vnútri Vás privíta ochotný personál a príjemné prostredie plné denného svetla. Súčasťou kníhkupectva je aj detská sekcia s domčekmi inšpirovanými Levickým hradom, čitateľské kútiky, priestory na prácu a zátišie s knihou. A to všetko v obklopení množstva knižných príbehov. Pri vstupe do kníhkupectva Martinus návštevníkov privíta maxizáložka s motívom Levickej bielej pani a nájdu tu aj minipostavičky svojich dobre známych knižných hrdinov. Detskí čitatelia si  môžu porovnať svoju výšku s knižnými postavami na hrdinometri. Súčasťou nového kníhkupectva je aj knihomoľská kaviareň, v ktorej si čitatelia môžu vychutnať čaj či skvelé koláčiky a pritom si čítať svoje obľúbené príbehy.

    Milá pani knihovníčka sa deťom venovala a oboznámila ich aj so svojou zaujímavou prácou. Deťom ukázala ako sa knižky triedia do jednotlivých sekcií, skenujú a ukladajú do políc. Deti jej pri tom ochotne pomáhali, čo sa im veľmi páčilo. Popozerali si aj nové knižky pre deti a každý si našiel to, čo ho najviac zaujíma. Prežili sme s deťmi príjemné a zmysluplné dopoludnie v spoločnosti knižiek. Určite sa do kníhkupectva Martinus opäť vrátime. 

  • II.B a III.B – týždeň zdravej výživy

    II.B a III.B – týždeň zdravej výživy

    „Naše jedlo by malo byť našou medicínou a naša medicína by mala byť naše jedlo.“ – Hippokrates

    V týždni od 15.1. do 19.1 sme sa venovali zdravej výžive. U žiakov sme chceli podporiť zdravý životný štýl, viesť ich  k zdravej výžive a vhodnej životospráve. Všetky naše aktivity boli spojené s ovocím a zdravím. V rámci telesnej výchovy sme si zaskákali ovocnú škôlku a zahrali rôzne hry. Vyskúšali sme aj odšťavovanie pomarančov, z ktorých sme si urobili pomarančovú šťavu. Žiaci odšťavovali aj na odšťavovači a pochutili  si na chutnej jablkovo - mrkvovej šťave. Boli aj veľmi kreatívni, nakoľko vytvorili palmu z rôzneho druhu ovocia, ktorú aj degustovali.  Prečítali si aj rozprávku o princeznej Amálke, ktorá nechcela jesť ovocie, ochorela a nakoniec uznala, že vitamíny sú bojovníci, ktorí bojujú proti bacilom a vírusom. V rámci výtvarnej si žiaci nakoniec namaľovali ovocie.

  • Vtáčia hostina

    Vtáčia hostina

    Žiaci II.B a III.B sa rozhodli, že pomôžu vtáčikom, ktoré cez zimu ostávajú a sú hladné tak, že im zavesia búdku, do ktorej jej budú pravidelne dávať jedlo. Starostlivosť žiakov o vtáčiky v zime bude na jar odmenená jarným štebotaním mláďat.

  • Vianočné tvorivé dielne v II.AU

    Vianočné tvorivé dielne v II.AU

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné tvorivé dielne v II.AU.

  • Adventné čítanie

    Adventné čítanie

    Adventný čas sme si spríjemnili čítaním príbehov o Vianociach. Prebehlo počas dvoch dní a sprevádzali nás ním pracovníčka Tekovskej knižnice a aj pani riaditeľka PhDr. Vlasta Kollárová. Pani knihovníčky žiakom zahrali rozprávku „Medovníkový domček“ za pomoci maňušiek, prečítali im rozprávku „Jediné, čo si želám na Vianoce...“, kde plnili následne rôzne úlohy, boli preverené ich ušká a pozornosť. Najstarší žiaci sa dozvedeli niečo o histórii Vianoc, o symboloch  a zvykoch. Sme veľmi radi, že nám mohli  spríjemniť adventný čas a žiakom pripomenúť dôležitosť čítania kníh. Žiaci sa poďakovali knihovníčkam krásnymi vianočnými piesňami.

  • Adventný čas v III.AU

    Adventný čas v III.AU

    Vianoce - najkrajšie sviatky v roku. Predvianočný čas je pre deti krásnym čakaním na rozprávky, darčeky, stavanie stromčeka a čas strávený s rodinou. Aj my - deti z III.AU sme po celý adventný čas pripravovali darčeky a nacvičovali program pre seniorov zo zariadenia sociálnych služieb Fénix. Na hodinách pracovného vyučovania a výtvarnej výchovy sme vyrábali vianočné pozdravy a vianočné ozdoby pre blízkych. Posledný deň pred prázdninami sme si zasadli v triede spoločne všetky deti z Požiarnickej ulice za jeden stôl. Pripomenuli sme si vianočné zvyky- prekrojili jabĺčko, rozlúskli oriešok, zjedli oblátky s medom a koláčiky, ktoré si deti priniesli. Spoločne sme si zaspievali vianočné koledy . Pod stromčekom nás čakali darčeky, z ktorých mali deti veľkú radosť. Ďakujeme za krásne darčeky sponzorom školy z AE Mochovce.

  • Tvorivé dielne na Požiarnickej

    Tvorivé dielne na Požiarnickej

    Dňa 15. decembra sme v predvianočnom čase privítali na Požiarnickej ulici rodičov detí z III.AU, V.AU a II.AU triedy. Od rána sme vyrábali vianočné ozdoby, pozdravy, aby sme potešili našich najbližších. Pomáhali nám aj prítomní rodičia. Deti z III.AU si pripravili program – vianočné básne, piesne, hádanky a v telocvični aj zatancovali tanec z vybranými deťmi z tried V.AU a II.AU triedy na pieseň: „Anjelik môj kde lietaš“. Program sa rodičom páčil, čo ocenili potleskom. Všetkým prajeme úspešný Nový rok 2024.

  • Mikuláš v I.B, II.B a III.B

    Mikuláš v I.B, II.B a III.B

    Je len málo dní, na ktorých príchod deti čakajú tak, ako na Mikuláša. Mikuláš je znakom štedrosti a začiatkom krásneho vianočného času. Aká by to bola škola, ktorú by Mikuláš obišiel? Aj do našej školy zavítal a  žiaci sa veľmi jeho návšteve potešili. Ako správne a poslušné deti  sa mu poďakovali piesňami, básňami, úsmevom a potleskom.

  • Ako išlo vajce na vandrovku

    Ako išlo vajce na vandrovku

    V rámci čitateľskej gramotnosti v mesiaci november  sme pracovali s rozprávkou „Išlo vajce na vandrovku“. Spoznali sme nového priateľa v škrupinke, s ktorým sme zažili veľa dobrodružstva. Zistili sme, že po svete sa vandruje lepšie, ak nie si sám. Už vieme aj to, že vajíčko nemusí byť len bielko a žĺtok, z ktorého vymiešame chutnú praženicu, ale že z neho môže vzniknúť aj nový život. Rozprávku, ktorú sme si spoločne prečítali, bola od zberateľa a spisovateľa ľudových ROZPRÁVOK pána Pavla Dobšinského. Nájdete ju v knihe PROSTONÁRODNÉ SLOVENSKÉ POVESTI 3. zväzok. Okrem čítania a počúvania rozprávky, tvorenia, si žiaci vypracovali pracovné listy.

  • Výtvarná súťaž Svätoplukovo kráľovstvo ožíva

    Výtvarná súťaž Svätoplukovo kráľovstvo ožíva

    V decembri sa žiaci našej školy zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže Svätoplukovo kráľovstvo ožíva. V tomto roku sa koná už XV. ročník a vyhlasovateľom súťaže je Základná škola kráľa Svätopluka v Nitre.

    Cieľom súťaže je budovanie národnej hrdosti, identity a vlastenectva u mladých ľudí. Orientuje pozornosť na aktuálne spoločenské témy, historické medzníky nášho národa a ich vzájomnú prepojenosť. Do celoslovenského kola mohli podľa podmienok vyhlasovateľa súťaže postúpiť tri práce z každej školy. Z výtvarných prác našich žiakov sme vybrali tri najvydarenejšie, zaslali ich do celonárodného kola a to nasledovne:  Milotka Kolečániová /I. A/, Hanka Košíková /V. AU/ a Valentínka Takácsová /III. B/.

    Všetkým deťom a ich pedagógom, ktorí sa zapojili do súťaže ďakujeme za aktivitu a tvorivosť. Našim trom dievčatám držíme palce v celoslovenskom finále súťaže.

  • WAY OF ART

    WAY OF ART

    Naša škola sa prihlásila do 2. ročníka celoslovenského projektu pod názvom WAY OF ART, prehliadky handicapovaných umelcov. Cieľom projektu bola možnosť zviditeľniť handicapované deti, mládež a dospelých umeleckým smerom a tak vytvoriť originálny projekt, ktorý im dá príležitosť ukázať svoje nadanie.

    Zapojili sme sa do všetkých kategórii, ktoré projekt ponúkal. Dňa 3. 12. 2023 sme vycestovali do Tvrdošína a súťažili sme v kategórii spev a tanec.

    Vyhodnotenie:

    Kategória výtvarné umenie:

    1.miesto               Perlová pani               Vojtech Sarkozi                       

    2.miesto              Pani Jeseň                  Vladimíra Pračková      

    3.miesto              Rozkvitnutý vesmír      Leo Kolčár                 

    Kategória výrobky:

    1.miesto              Štefan Stojka              Metamorfoza               

    1.miesto              Milota Kolečániová     princezná Timea                      

    1.miesto              Patrik Szabo                                                                                                  

    2. miesto             Jakub Pagáč               Bláznivé stromy                                  

    3.miesto              kolektív                        Zajac                                                  

    Kategória tanec

    2.miesto         Čardáš dvoch sŕdc           Zsófia Szanyová, Michal Hurta, Samuel Matuška,

                                                                    Laura Hajdamárová

    Kategória spev

    1.miesto         Sme akí sme                sólo - Zsófia Szanyová, Michal Hurta,

           zbor - Samuel Matuška, Laura Hajdamárová, Eszter Szanyová

     

  • Kampaň Červené stužky

    Kampaň Červené stužky

    V tomto školskom roku sa naša škola opäť zapojila do kampane Červené stužky. Prihlásili sme sa do viacerých aktivít, ktoré sme so žiakmi realizovali priebežne každý mesiac. Najväčší ohlas medzi žiakmi mal Turnaj pre Červené stužky, ktorý bo venovaný hre boccia. Mali sme triedne kolá a školské kolo, ktorého víťazi boli odmenený veľkou červenou stužkou priviazanou na červenom balóne. Zaujímavou aktivitou bola už tradične výtvarná súťaž. Žiaci vytvorili pekné pohľadníce.  Najkrajšie sme zaslali do súťaže a ostatné skrášľujú priestory chodieb školy. Majú edukačný význam. Posledný novembrový týždeň sme sa venovali tvorbe a noseniu červených stužiek. 1. decembra sem uskutočnili pochod pre Červené stužky a Živú červenú stužku.

  • I.B a II.B v soľnej jaskyni

    I.B a II.B v soľnej jaskyni

    Dňa 24. novembra sme so žiakmi  I.B a II.B triedy navštívili soľnú jaskyňu. Žiaci si pobyt v jaskyni maximálne užili, zahrali sa s hračkami a príjemne zrelaxovali. Tešíme sa na ďalšiu návštevu.

  • Týždeň boja proti drogám

    Týždeň boja proti drogám

    Každoročne pripadá Európsky týždeň boja proti drogám na tretí novembrový týždeň.   Jeho zámerom je zdôrazniť význam prevencie v boji proti zneužívaniu drog a zároveň zvýšenie povedomia o legálnych a nelegálnych drogách. Naša škola spolupracuje s OO PZ v Leviciach oddelenie prevencie už niekoľko rokov. V rámci tejto spolupráce k nám zavítali tento rok aj v sprievode kynológa a vycvičeného psa. Predviedli nám prácu psa pri vyhľadávaní  zakázaných látok a edukovali žiakov o efektívnom trávení voľného času,  škodlivosti fajčenia a užívania návykových látok.

  • Návšteva Mestského úradu v Leviciach

    Návšteva Mestského úradu v Leviciach

    Akcia - návšteva žiakov a pedagógov zo IV. A triedy MsÚ v Leviciach bola organizovaná v spolupráci s viceprimátorom Mgr. Petrom Benčekom dňa 27.11.2023. Na začiatku oboznámil žiakov s plánom návštevy na MsÚ, osobne im  predstavil pána primátora mesta Levice RNDr. Jána Krtíka, ktorý ich milo privítal. Následne informoval  žiakov o činnosti jednotlivých oddelení MsÚ a  žiaci mali možnosť obzrieť si priestory MsÚ. Ako pozornosť od pána viceprimátora si odniesli  drobné darčeky, ktorým sa veľmi potešili.

  • Turnaj pre Červené stužky - boccia

    Turnaj  pre Červené stužky - boccia

    Žiaci Spojenej školy internátnej v Leviciach sa dňa 23.11.2023 zúčastnili Turnaja pre Červené stužky kampane Červené stužky 2023. Turnaj  bol venovaný hre Boccia.  V mesiaci november sme uskutočnili triedne kolá. Víťazi triednych kôl v dvoch kategóriách - chlapci a dievčatá sa potom zúčastnili školského kola. Celý turnaj sa niesol v duchu kampane Červené stužky 2023- boja proti AIDS.

  • November v V.AU

    November v V.AU

    Mesiac november bol v našej triede plný zaujímavých aktívit. Lackova maminka nám doniesla tekvicu a my sme si z nej vyrobili Mimoňa, ktorý nám teraz zdobí vchod do školy. November sa u nás niesol aj v znamení osláv. Spoločne sme si „upiekli“ nepečenú piškótovú tortu a oslávili sme Hankine a Lackove narodeniny a Simonkine a Renkove meniny. Zapojili sme sa aj do aktivít v rámci čitateľskej gramotnosti, ktoré boli venované rozprávke Išlo vajce na vandrovku. Vypočuli sme si rozprávku, spoločne si ju aj prečítali a potom sme sa pustili do vypracovávania pracovných listov. Už sa tešíme, čo prinesie mesiac december.

  • III.B a II.C v soľnej jaskyni

    III.B a II.C v soľnej jaskyni

    Už ste niekedy skúšali soľnú terapiu? Existuje niekoľko dôvodov, prečo si vychutnať jej výhody. Jedným z najlepších jej zdravotných prínosov je voľné dýchanie bez upchatého nosa. Soľ má antiseptické a protizápalové vlastnosti. Pobyt v soľnej jaskyni je 100% prírodná, bezpečná, bezlieková a navyše príjemná terapia, ktorá poskytuje dlhodobú úľavu. Procedúra trvá 45 minút. Neváhajte a choďte to vyskúšať 😊 My chodíme pravidelne a veľmi si to užívame.

  • Halloween s I.B, II.B a III.B

    Halloween s I.B, II.B  a III.B

    Pred jesennými prázdninami bolo na našej škole strašidelne. Ožili kostlivci, strigy, mačičky a všakovaké strašidlá. Napriek tomu sa školou ozýval smiech, zábava radosť, hudba a aj tanec. Žiaci najskôr predstavili svoje masky a následne sa pustili do riešenia  halloweenskych hlavolamov, aktivít, súťaží - športových aj vedomostných. Dostali aj halloweensku odmenu, ktorej sa veľmi potešili.

strana:

Kontakt

  • Spojená škola internátna, Z. Nejedlého 41, Levice s organizačnými zložkami ŠZŠ s MŠ internátna, Z. Nejedlého 41, Levice, ZŠ s MŠ pri ZZ, Ul. 29.augusta 1, Levice a Praktická škola
    Z. Nejedlého 41, 934 01 Levice
  • ekonomické oddelenie : 036/ 631 20 72

    riaditeľ, zástupkyne, tajomníčka školy : 036/ 622 66 20


    Ul. 29.augusta: 036/631 56 02

    Požiarnicka ul.: 036/622 45 32


    Email školy: ssilevice@skolalevice.sk

Mapa